Abyste lépe pochopili famózní současnost v podání BMW 135i, musíte se přenést do úžasné minulosti. Ideálně s jeho duchovním předchůdcem – BMW 2002 Turbo.
BMW 2002 Turbo (1973) vs. BMW 135i (2009): Netypické srovnání

Abyste lépe pochopili famózní současnost v podání BMW 135i, musíte se přenést do úžasné minulosti. Ideálně s jeho duchovním předchůdcem – BMW 2002 Turbo.
Autor asi narazal na obdobie hippies
Skoro bych řekl, že to bylo myšleno v kontextu webu zaměřeného na auta, než webu věnovaného politice, nebo rozborům historických režimů...
Svůj předchozí příspěvek nevidím, pokud zde bude dvakrát, pak se omlouvám.
Skoro bych řekl, že to bylo myšleno v kontextu webu zaměřeného na auta, než webu věnovaného politice, nebo rozborům historických režimů...
Za eru hippies se obvykle povazuji sedesata leta, od te doby se priklon mladeze k tomuto hnuti vyrazne snizoval. Za konec ery hippies se obecne povazuje prelom let 69/70, ktere byly lemovany nekterymi tragickymi udalostmi, napr. vrazda Sharon Tate ci smrt Morrisona, Hendrixe ci Janis Joplin. V sedmdesatych letech naproti tomu vznikala a vzkvetala jina mladeznicka hnuti, ideove naprosto protichudna k hippies, napr. punk. Takze sedmdesata leta nemaji s hippies mnoho spolecneho.
Víc youngtimerů prosím!!! Paráda!
Díky za povzbuzení! Snažíme se na veteran.auto.cz namixovat atraktivní "staříky" s youngtimery, aby si na své přišlo co nejširší spektrum milovníků historie.
Nevím co tím chtěl autor říct ale o čem to mluvíš ?
jako teď je to rozdíl ?
fkt nechápu tyhle chudáčky co chodí brečet na web jak to bylo špatné atd ... asi si byl lehce zmrd?
to lecos vysvětluje
...ale auta jsou to pěkná, nemyslíte pánové?!
Uzasna auta, jen tak dale. Dekuji serveru a gratuluji majitelum techto sperku.
Bral bych klasiku, jsem na starší, ale udržované či po renovaci. 2002 je krásný kousek. Trochu majiteli závidím.
Vážně pěkný..stará auta mají prostě charisma, syrovost a kouzlo co dnes postrádám. Sám jsem alfysta a mám i jednoho veterána. Nechápu předešlé diskuze..bezstarostné období bylo přece myšleno v automobilovém průmyslu..kdy se neřešili emise, bezpečnost, ale jen a jen radost a pocit z jízdy a jízdní vlastnosti. Dnešní auta už nejsou tak hravá..protože jsou bezpečná=težká a množstvím el.,která už nic nedovolí. Motor je odhlučněn a já někdy přemýšlim jestli tam vůbec je?)..řízení přeposilované, že se volant div ne otáčí průvanem od silně puštěné ventilace
)atd atd. Samozřejmně má to své výhody, ale ne kouzlo.
A stejně by mě zajímalo, jestli s podobnou slzu v oku, jako dnes zamačkáváme u 2002 Turbo, budem jednoho dne zamačkávat u takovýhle- dnes docela nezajímavý-135i... Budeme si říkat "to byla ta poslední pořádná auta"
Měl jsem BMW 2002 (r.1976 )paráda
Jak může někdo psát o bezstarostných sedmdesátých letech? V polovině Evropy nejsou dodržována základní lidská práva, v Americe zuří ropná krize, v Číně se popravuje jako na běžícím pásu a studená válka se může kdykoli zvrhnout ve třetí světovou. U nás normalizace v plném proudu, zatýkání, buzerace StB, v polovině Berlína řádí Stasi. Co bylo, do hýždě, na sedmdesátých letech tak bezstarostného? To už chce mimoně hodně vysokého řádu, aby napsal takovouhle krávovinu.